MATERIAAL &
PRODUCTIE

Ieder onderdeel in elk RHA-product wordt door ons team gemaakt met als doel een zo goed mogelijke prestatie te leveren. Dit bereiken zij door gebruik te maken van geavanceerde technieken en premium materialen.

Meer weten ↓

Premium materialen

Ieder materiaal dat in een product van RHA wordt toegepast is geselecteerd op duurzaamheid, comfort en sonische uitmuntendheid.

Geanodiseerd aluminium

Aluminium is een licht en duurzaam materiaal, bestand tegen alledaags gebruik en corrosie. Ook is aluminium uitermate geschikt om in verschillende vormen voor verschillende toepassingen te worden bewerkt.

Een soort aluminiumlegering dat gebruikt wordt in de ruimtevaartindustrie wordt ook gebruikt als behuizing voor de S-serie en MA-serie, omdat het zowel licht als duurzaam is; beide gewenste kwaliteiten voor een in-ear hoofdtelefoon.

Een andere soort aluminium wordt gebruikt voor de behuizing van de Dacamp L1. Met een aangepast extrusieproces wordt een stevige behuizing uit één stuk gecreëerd.

Gevormd keramiek

Zr02 is een materiaal dat bij de CL1 Ceramic in-ear hoofdtelefoon is geïntroduceerd. Dit is een dicht en duurzaam materiaal dat veel wordt toegepast en terug te vinden is in bijvoorbeeld straalmotoren en synthetische diamanten.

De plaattransducer van de CL1 Ceramic wordt gemaakt van een bewerkte verbinding van Zr02 die met zilver en zink wordt gecombineerd.

Roestvrij staal

303F-roestvrij staal is een kwaliteit staal die speciaal voor complexe bewerkingen is ontwikkeld. Dit staal wordt gebruikt bij de vervaardiging van de Aerophonic™ behuizingen van de bekroonde MA750, MA750i en CL750 in-ear hoofdtelefoons.

Een poedervorm van roestvrij staal wordt ook gebruikt in het complexe spuitgietproces, dat gebruikt wordt om de ergonomische behuizingen van de T-serie te maken, en de vormbare oorhaken te versterken die ze achter het oor moeten houden.

Spuitgieten

De in-ear hoofdtelefoons uit de RHA T-serie en de CL1 Ceramic zijn gemaakt met behulp van complexe varianten van het spuitgiet productieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van roestvrij staal en keramiek.

1. Fijn gepoederd staal of keramiek wordt met een synthetische polymeer gecombineerd om hun elastische eigenschappen te verbeteren.
2. Beide materialen worden verhit en in een vloeistof gecombineerd die vervolgens in de gewenste vorm wordt spuitgegoten, maar dan 20% groter dan het origineel.
3. De polymeer deeltjes, die bekend staan als "bruine delen" worden met een combinatie van oplossing en verdamping uit de gevormde onderdelen van de behuizing verwijderd. 
4. De onderdelen van de behuizing worden aan intense warmte onderworpen om de omvang van de delen te verkleinen en de dichtheid te vergroten.
5. De onderdelen worden op onvolkomenheden gecontroleerd voordat ze met de hand worden gepolijst voor een zo hoogwaardig mogelijke afwerking.
6. De delen worden met andere onderdelen samengevoegd met de drivers, kabel, beschermend gaas en een afdekkapje zodat de hoofdtelefoon compleet is.

  • Fase 1: Fijn gepoederd staal of keramiek wordt met een synthetische polymeer gecombineerd om hun elastische eigenschappen te verbeteren.

  • Fase 2: Beide materialen worden verhit en in een vloeistof gecombineerd die vervolgens in de gewenste vorm wordt spuitgegoten, maar dan 20% groter dan het origineel.

  • Fase 3: De polymeer deeltjes, die bekend staan als "bruine delen” worden met een combinatie van oplossing en verdamping uit de gevormde onderdelen van de behuizing verwijderd.

  • Fase 4: De onderdelen van de behuizing worden aan intense warmte onderworpen om de omvang van de delen te verkleinen en de dichtheid te vergroten.

  • Fase 5: De onderdelen worden op onvolkomenheden gecontroleerd voordat ze met de hand worden gepolijst voor een zo hoogwaardig mogelijke afwerking.

  • Fase 6: De delen worden met andere onderdelen samengevoegd met de drivers, kabel, beschermend gaas en een afdekkapje zodat de hoofdtelefoon compleet is.

Kabels

Duurzaamheid, flexibiliteit en heldere, waarheidsgetrouwe overdracht zijn van essentieel belang voor een kabel die een levensechte luisterervaringen biedt.

OFC

Zuurstofvrij koper is een metaal met een hoge zuiverheidsgraad dat ook nog eens corrosiebestendig is. In combinatie met duurzame, afgeschermde verpakkingsmaterialen, zoals premium thermoplastische elastomeren en gevlochten materiaal, is het ideaal voor gebruik in hoofdtelefoonkabels.

Vergulde aansluitingen worden toegepast omdat goud zeer goede geleidende eigenschappen heeft en bestand is tegen degradatie.

Ag4x

De CL1 Ceramic hoofdtelefoon wordt geleverd met een volledig gebalanceerde Ag4x-kabel. De kern is volledige kanaal-geïsoleerd; linker stereo komt nooit in contact met rechter stereo of hun respectievelijke aarde, zodat elk risico op vervorming of cross-channel interferentie wordt geëlimineerd. Ag4x-kernen zijn gecoat met hoogwaardig zilver voor een optimale signaalzuiverheid.