DESIGN

Inzicht in de ontwikkeling van RHA-producten, van concept tot voltooiing.

Meer weten ↓

Design proces

Verken de fases waarin een idee voor een product van RHA werkelijkheid wordt.

1. Engineered in the UK

Het productdesignteam laat zich inspireren door de rijke geschiedenis van uitvindingen en techniek afkomstig uit de UK en op de industriesector. Bij het ontwerpen van RHA producten zijn uiteenlopende designs bestudeerd uit bijvoorbeeld de ruimtevaartindustrie en die van klassieke muziekinstrumenten.

2. Concept

De eerste prioriteit in de productontwikkelingscyclus is de vraag beantwoorden "Wat kunnen we beter doen?".

3. Ontwikkeling

Designconcepten worden tot leven gebracht met boetseerklei, om een idee te krijgen van hoe ze eruit gaan zien en aanvoelen. Hierna wordt een uitgebreide CAD-tekening gemaakt zodat er daarna een eerste prototype via 3D-printing van wordt gemaakt.

4. Verfijning

Na de eerste tests worden prototypes gemaakt met gebruik van alle voor de consument geschikte materialen. Geluids- en elektronische onderdelen worden uitvoerig getest, afgestemd en opnieuw gekalibreerd totdat iedereen met elk aspect tevreden is.

Het einde van deze fase levert een "gouden sample" op. Dit is een volledig werkend eindproduct op basis waarvan het productieproces zal worden ontwikkeld. Dit proces neemt meer tijd in beslag dan ieder ander onderdeel uit de ontwikkelingsfase.

5. Productie

Ten slotte, zijn de producten van RHA klaar voor productie. De productie kent meerdere stadia; van het gieten van metaal om de duurzame behuizingen mee te maken en de kartelmachine die gebruikt wordt om stevige, getextureerde aansluitingen mee te maken, tot aan de handgepolijste afwerking.

De productie- en assemblageprocessen zijn uitvoerig bedacht, uitgevoerd en verfijnd, zodat ieder eindproduct aan een continu hoge standaard voldoet.

Behuizing van de hoofdtelefoon

De behuizingen van RHA-drivers worden tegelijk met iedere geluidsdriver ontwikkeld. Hierdoor worden comfort, duurzaamheid en sonische prestaties garandeert.

Aerophonic™

Het Aerophonic™ design van de driverbehuizing is speciaal gecreëerd om ongewenste nagalm en vervorming te voorkomen wanneer het geluid van de driver naar het oor wordt geleidt. Het design van de behuizing bestaat uit de vorm van een omgekeerde trompet waarbij de geluidskamer en het geluidsbuisje gecombineerd zijn uit één stuk. Dankzij deze vorm leveren RHA in-ear hoofdtelefoons uit de MA Serie een hoogwaardig helder geluid.

Compact 

De aluminiumlegering behuizingen van de S Serie' zijn ontworpen om comfortabel in ieder oor te passen. De combinatie van lichtgewicht materiaal, klein formaat en een selectie aan oordopjes zorgen voor een goede en geluidsisolerende pasvorm voor iedere gebruiker.

Ergonomisch behuizingen

De T Serie en CL1 Ceramic hoofdtelefoons van RHA maken gebruik van een gebogen, ergonomisch design voor de behuizing. Een vorm die is onderzocht en vervaardigd om rond het buitenoor te passen, geeft de behuizing een comfortabele en geluidsisolerende pasvorm. Het vervaardigen van de unieke vorm van RHA's ergonomische behuizingen wordt tot stand gebracht met verschillende complexe productieprocessen zoals metaal en keramisch spuitgieten.

Baanbrekende innovaties

Ieder RHA component is speciaal ontworpen en ontwikkeld, terug te zien van driver tot aan de opslag van de oordopjes.

Innovaties

Innovatie en verfijning vindt u terug in elk detail van ieder RHA-product. Het productdesignteam kijkt naar alle aspecten van een hoofdtelefoon; van de gebruikte driver die het geluid weergeeft tot aan de opslag van de geluidsisolerende oordopjes. RHA heeft meerdere patenten geregistreerd die betrekking hebben op verschillende aspecten van de luisterervaring.